Drożdżowe ciasto ze śliwkami

Drożdżowe ciasto ze śliwkami

Drożdżowe ciasto ze śliwkami

Nie wiem jak Wam ale mi śliwki kojarzą się z jesienią. W sumie pogoda za oknem już taka mocno jesienna.  Jak sobie poprawić nastrój w taki dzień?  Drożdżowym, domowym ciachem z śliweczkami. Ciasto jest przepyszne, wprost rozpływa się w ustach i naprawdę długo pozostaje świeże.  Piekłam je we wtorek a dzisiaj nadal smakuje jak zaraz po wyjęciu z piekarnika.  U mnie śliwki węgierki zagościły w towarzystwie malinek.  Przepyszne, polecam bardzo ;)  Składniki: 0,5 kg mąki pszennej&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.