Przepis na pyszny, wielkanocny żurek z kotlecikami jajecznymi

Przepis na pyszny, wielkanocny żurek z kotlecikami jajecznymi

Przepis na pyszny, wielkanocny żurek z kotlecikami jajecznymi

W moim domu rodzinnym niektórych potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole, jednym z nich jest żurek. I tak jak większość potraw robiona jest od podstaw, tak żurek wybieramy zawsze gotowy, przygotowywany na naturalnym zakwasie- od Krakusa. Żurek ten pachnie wędzonką i majerankiem, jest odpowiednio kwaśny i zawsze wychodzi znakomity! A tym razem, zamiast dodatku klasycznego jajka do żurku, proponuję jajko w innej formie- jako kotleciki jajeczne, z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem, idealne na 2 kęsy. 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.