Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami i makaronem jajecznym

Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami i makaronem jajecznym

Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami i makaronem jajecznym

Klasyka polskiej kuchni, która jest obowiązkowym elementem podczas niedzielnego obiadu- rosół. Oprócz mięsa i włoszczyzny- koniecznie z opieczoną cebulą, dzięki której uzyskamy głębszy aromat i słoneczny kolor- ważne są zioła, dlatego też mój rosół ma posmak ziela angielskiego, listka laurowego oraz świeżego lubczyku. W większości domów nieodłącznym elementem do rosołu jest makaron, najlepiej jajeczny i drobny- jak makaron w formie nitek od Lubelli, robiony aż z 5 jaj! A zamiast ugotowanego mięsa polecam zro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.