Adżapansandali-czyli gruzińskie misz-masz

Adżapansandali-czyli gruzińskie misz-masz

Adżapansandali-czyli gruzińskie misz-masz

Kuchnia gruzińska, niezapomniane smaki, do których zawsze będę wracać. Miałam szczęście popróbować oryginalnych przepisów,choć każda gruzińska gospodyni ma swoje, tajne, receptury-kilka cennych uwag udało mi się dostrzec lub dowiedzieć. SKŁADNIKI: 1 duży bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 4 średnie ziemniaki 3 pomidory sól pieprz ostra papryka kumin rzymski kolendra chmeli suneli -opcjonalnie ale nadaje niesamowity smak sól swańska -opcjonalnie ale nadaje niesamowity smak o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.