Pyszna, lekko wilgotna babka i szybka - idealna na Wielkanoc! Majonez nadaje wilgotności, a nie czuć go w wypieku. Przepis dostałam kilka lat temu od koleżanki z pracy. Upiekła ją na "służbowe jajeczko" i dobrze, że przepis znała na pamięć, bo każda chciała - od razu musiała napisać i rzucić na ksero, by zrobić kilka kopii :) Od tego czasu piekę właśnie taką babkę co rok na Święta i kawałek obowiązkowo ląduje w koszyczku, by potem podzielić się nim podczas wielkanocnego śniadania. W tym roku oprócz babki w form... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...