Przepis na : śniadanie
Z racji tego,że trwa sezon na szparagi na majowe niedzielne śniadanie zrobiłam pyszną jajecznicę. Szparagi to skarbnica witamin i minerałów. Zawierają mnóstwo kwasu foliowego,witaminy C,E,wapń,fosfor,błonnik,inulinę,beta-karoten i do tego są nisko kaloryczne,100 g zawiera tyko 20 kalorii. Teraz szparagi kupimy praktycznie wszędzie,w każdym markecie i warzywniaku i to naprawdę w przystępnej cenie. Korzystajmy więc,bo sezon na nie trwa krótko. porcja na 2 osoby: 4- 5 jajek 6 zielonych szpara... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...