Drożdżówka z porzeczkami

Drożdżówka z porzeczkami

Drożdżówka z porzeczkami

Drożdżówka doskonale smakuje o każdej porze roku. Latem obowiązkowo piekę z  sezonowymi owocami. Właśnie dojrzały czerwone porzeczki a w drożdżówce smakują one wyśmienicie. ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko 100 g masła szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 2 szklanki obranych czerwonych porzeczek kruszonka: 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią    4 łyżki mąki pszennej   Do mleka rozkruszyć drożdże,dodać ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.