OBWARZANKI Z MAKIEM PARZONE

OBWARZANKI Z MAKIEM PARZONE

OBWARZANKI Z MAKIEM PARZONE

 Jak na pierwszy raz ,muszę przyznać , że wypiek mi się udał ,choć z tym parzeniem do końca nie byłam pewna.Obwarzanki wyszły pyszne , pulchniutkie i wypieczone.Naprawde wypiek pierwsza klasa dla mnie i smakowo i struktura upieczonego ciasta też.Świetne jako pieczywo do śniadania codziennego jak też i odświętnego.Może się wydawać , że obwarzanki są trudne ale to nie taki diabeł straszny jak go malują ,zapraszam!.     500g.mąki pszennej 1 jajko 50g.drożdży świeżych 30g.miękkiego masła 30g.cukru 5g.soli Ok.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.