JAK ZROBIĆ BIAŁĄ KIEŁBASĘ W FOLII I WE FLAKU

JAK ZROBIĆ BIAŁĄ KIEŁBASĘ W FOLII I WE FLAKU

JAK ZROBIĆ BIAŁĄ KIEŁBASĘ W FOLII I WE FLAKU

Do tej kiełbasy zrobienia zabierałam się już dawno , aż nadszedł ten moment i jest!Piękne ,pachnące czosnkiem i majerankiem cudo - Biała Kiełbasa.Pomysł zaczęrpnęłam z internetu.Jednak ja zrobiłam swoją z chudej łopatki wieprzowej i użyłam przeciętych torebek foliowych - Polak potrafi jak nie ma  ha ha ha.Kiełbasa w smaku jest dobra ,pachnie obłędnie tylko z tej łopatki wyszła zbyt sucha jak dla mnie ,pozwalam sobie doradzić , aby użyć bardziej tlustszego mięsa jak karkówka lub drobiowego lub pół łopatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.