Przepis na : obiad
Proponuję dziś przepis na pyszne i delikatne racuszki twarogowe . Smakują jak takie mini serniczki , a najlepiej smakują w towarzystwie owoców i syropu klonowego , ponieważ samego ciasta niczym nie dosładzamy , stąd syrop klonowy genialnie tu pasuje. Do ciasta nie dodaję zbyt wiele mąki, właściwie to jest sam ser , ale dla kogoś innego może być za mało, dlatego można dodać więcej mąki, ale trzeba pamiętać, że im więcej mąki, tym racuszki mniej delikatne. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.