Przepis na : deser
Przedstawiam mój własny przepis na doskonałe chrupiące bezy, oczywiście bezglutenowe. Zaznaczam, że bezglutenowe, bo to takie oczywiste nie jest ze względu na niepewny skład kupnego cukru pudru. Otóż okazuje się, że producenci oszukują i do cukru pudru dosypują mąki pszennej, wtedy takie bezy przy pieczeniu brązowieją bardzo mocno i zamiast być chrupiące są ciągnące i z bezą nie mają nic wspólnego, a tym bardziej z gluten free. Dlatego polecam używać cukru kryształ albo cukru pudru własnej produkcji. Zaprasza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.