#kimchi #resztki #kapistapekińska #marchew #rzodkiewbiała #imbir #szczypiorek #kiszonki #kuchnieświata #sossojowy Kimchi to chyba najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej, które zagościło w mojej kuchni na stałe. W 2013 roku tradycyjny proces przygotowywania kimchi -kimnjang – został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCOTradycyjne kimchi robi się kapusty chińskiej, rzepy, papryczki chilli, cebuli i czosnku, jednak ja przygotowuję z tego co akurat mi zostało. Poniższe kimchi to chyba najlepsze ... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com