Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym

Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym

Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym

Jedliście kwiaty dyni? Kwiaty dyni lub cukinii, podobnie jak inne kwiaty jadalne, powoli przebijają się do naszej kulinarnej świadomości i coraz częściej trafiają na nasze stoły. Można je kupić w sklepach i na bazarach. Najlepsze są kwiaty z własnej uprawy, gdzie można mieć pełną kontrolę nad ich świeżością i wielkością. Kwiaty dyni można smażyć, zapiekać, faszerować, dusić, grillować, marynować, jeść na surowo, np. w sałatkach. Doskonale nadają się zarówno do dań wytrawnych, jak i na słodko. Podając na słodko, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.