Zapiekana pierś kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym

Zapiekana pierś kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym

Zapiekana pierś kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym

Przepis na : obiad

Przepis na pyszną zapiekaną pierś kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym z dodatkiem gorgonzoli, boczku i suszonych pomidorów. Rewelacyjny, szybki i łatwy przepis na obiad lub kolację. Czas przygotowania :   50 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 800 g fileta z piersi kurczaka 150 g świeżego szpinaku 100 g sera gorgonzola 40 g boczku wędzonego parzonego 2 ząbki czosnku 4 suszone pomidory 200 ml śmietanki 36% 2 łyżki masła 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.