Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Przepis na : śniadanie

Jedna z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem to szybki i sprawdzony sposób na pyszne śniadanie. Czas przygotowania:    20 minut Ilość porcji:  2 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 5 jajek pęczek szczypiorku 2 płaskie łyżki majonezu 1/3 łyżeczki musztardy pieprz sól 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie kroimy drobno lub rozdrabniamy widelcem. Pokrojone jajka przekładamy do miseczki. 2. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.