Przepis na : śniadanie
Jedna z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem to szybki i sprawdzony sposób na pyszne śniadanie. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 5 jajek pęczek szczypiorku 2 płaskie łyżki majonezu 1/3 łyżeczki musztardy pieprz sól 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie kroimy drobno lub rozdrabniamy widelcem. Pokrojone jajka przekładamy do miseczki. 2. Do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...