Przepis na : obiad
Miały być rydze po katalońsku, ale po powrocie do domu okazało się, że nic z tego. Susza i niemożność przebrania rydzów na stoisku w hali targowej gdzie je kupowałam sprawiły, że ponad połowa grzybów już była zjedzona albo mocno „napoczęta”… Na szczęście zawsze w pogotowiu jest makaron! Wybierzcie ręcznie robiony makaron, który podkreśli smak i konsystencję grzybów – świderki z Apulii (to rejon zajmujący obcas „włoskiego buta” na mapie) są do tego przepisu perfekcyjne – grube, chłonne i bardzo mięsiste, ... czytaj dalej...
Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!