Przepis na : deser
Święta tuż tuż, czas zaplanować słodkości na świąteczny stół. Przedstawiam wzorowaną na szwajcarskim świątecznym przysmaku tartę, wypełnioną bakaliami w dużej ilości karmelu. Przepyszna! Bardzo ważną rolę spełniaja w niej bakalie, po prostu miszą być najlepszej jakości. Dlatego ja użyłam marki Bakalland Polecam! Scroll down for recipe in English Tarta nadziewana orzechami w karmelu (10 – 12 porcji) Składniki: 1/3 szklanki + 1 łyżka śmietanki 36% 1/4 szklanki miodu 1 łyżka masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki wo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...