
Przepis na : obiad
Przepis trochę sobotni, a trochę już świąteczny. Zresztą, już jakiś czas temu obiecywałam, że podzielę się z Wami tym przepisem. Trwało to trochę dłużej niż planowałam, a to dlatego, że walczyłam z zakwasem. Za pierwszym razem wyszedł mi za rzadki, później za mało kwaśny, innym razem też coś nie grało. Proporcje w przepisie na zakwas zmieniłam, powinno być już ok. Podstawą tej zupy jest dodatek wędzonki. Może być to boczek, żeberka, może być sama kiełbasa. Ja pojechałam po bandzie i żur zrobiłam na żeberkach ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...