Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem

Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem

Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem

Przepis na : śniadanie

Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem to przepis, który powstał tylko dlatego, że miałam w domu umierającą już kolendrę. Zawsze chciałam tę potrawę zrobić ze świeżą kolendrą, zrobiłam i jest w dechę. Do tego zioła idealnie pasuje papryka i bakłażan, wiedziałam że to się uda. Wyszło super. Jeżeli jest wśród Was ktoś, kto jeszcze nie zna tej potrawy, musi jak najszybciej to nadrobić. I jedna uwaga – szakszuka najlepiej wchodzi na śniadanie po dobrej imprezie. Składniki: 4 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.