Przepis na : śniadanie
Przepis na jajka faszerowane pastą chrzanową jest chyba najkrótszym przepisem na tym blogu Nie będę Wam tu zbędnie przedłużać bo nie ma po co. Od razu przejdźmy do konkretów Jajka faszerowane pastą chrzanową: 6-7 jajek 2 łyżki chrzanu tartego pieprz i sól szczypiorek ale jeśli tylko chcecie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy na połówki. Wydrążamy z nich żółtka i dajemy do miseczki a białka układamy na talerzu. Do żółtek dodajemy dwie łyżki chrzanu (jeśli lubicie bardzo chrzanowy smak możecie d...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...