JAJKA FASZEROWANE PASTĄ CHRZANOWĄ

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ CHRZANOWĄ

Przepis na : śniadanie

Przepis na jajka faszerowane pastą chrzanową jest chyba najkrótszym przepisem na tym blogu Nie będę Wam tu zbędnie przedłużać bo nie ma po co. Od razu przejdźmy do konkretów Jajka faszerowane pastą chrzanową: 6-7 jajek 2 łyżki chrzanu tartego pieprz i sól szczypiorek ale jeśli tylko chcecie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy na połówki. Wydrążamy z nich żółtka i dajemy do miseczki a białka układamy na talerzu. Do żółtek dodajemy dwie łyżki chrzanu (jeśli lubicie bardzo chrzanowy smak możecie d...

Czytaj dalej na blogu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.