Bakłażan faszerowany warzywami, to super dania zarówno na obiad jak i na kolację. I choć przyznam się szczerze, że nie zbyt często sięgam po bakłażana, to na pewno zmienię to w najbliższym czasie Wiecie, że bakłażan uznawany za warzywo, jest tak naprawdę owocem? To taka duża jagoda Największą zaletą bakłażana jest jego niskokaloryczność, gdyż w 100g oberżyny jest zaledwie 20kcal! Do tego jest bogaty w potas, wapń czy magnez. A zawartość błonnika w bakłażanie jest 2 razy większa niż np w jabłku. Warto jeść bakła... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...