BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI

BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI

BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI

Bakłażan faszerowany warzywami, to super dania zarówno na obiad jak i na kolację. I choć przyznam się szczerze, że nie zbyt często sięgam po bakłażana, to na pewno zmienię to w najbliższym czasie Wiecie, że bakłażan uznawany za warzywo, jest tak naprawdę owocem? To taka duża jagoda Największą zaletą bakłażana jest jego niskokaloryczność, gdyż w 100g oberżyny jest zaledwie 20kcal! Do tego jest bogaty w potas, wapń czy magnez. A zawartość błonnika w bakłażanie jest 2 razy większa niż np w jabłku. Warto jeść bakła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.