SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I SOSEM CHRZANOWYM

SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I SOSEM CHRZANOWYM

SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I SOSEM CHRZANOWYM

Przepis na : śniadanie

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki sałatki: 10 listków sałaty, 1,5-2 kiełbasy białe parzone, pomidor rzymski, 4 jajka, garść posiekanego szczypiorku, 2 gałązki koperku. Składniki sosu: 2 łyżki śmietany, łyżeczka chrzanu, 1/2 łyżeczki miodu, sól, pieprz. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję sos, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, kroję w ćwiartki. Pomidora kroję wzdłuż na ćwiartki, następnie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.