Pasztet z wątróbki z ananasową nutą

Pasztet z wątróbki z ananasową nutą

Pasztet z wątróbki z ananasową nutą

Uwielbiam mięsne pasztety ze słodką nutą w tle. Pasztet z wątróbki kurzej z miodem, słodką śmietanką i dżemem ananasowym należy do moich faworytów. Można go przygotować w formie keksowej lub upiec w słoikach i przechować na później, w sam raz na pyszne śniadanie.   1 kg wątróbki kurzej 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% 4 jajka 150 g bułki tartej 2 łyżki miodu płynnego 3/4 słoika dżemu ananasowego sól, pieprz, majeranek olej do smażenia mleko do namoczenia wątróbki ok. 1/2 litra &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.