Na świąteczny stół polecam pyszne i idealnie kruche ciasteczka. Obłędnie pachną i tak samo smakują. Gotowe w godzinkę wraz z pieczeniem. Z tej receptury wychodzi dwie blaszki. Ciasteczka długo zachowują świeżość. Kto lubi takie smaki to polecam. Potrzebujemy: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki cukru kokosowego 20 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 1 łyżeczka ekstraktu&n... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...