Pyszne i proste ciasto na podwieczorek czy dla niespodziewanych gości. Zagniatamy ciasto, wałkujemy, przekładamy do blaszki, na ciasto wykładamy jabłka i migdały i do piekarnika. Pieczemy, studzimy, kroimy i gotowe. Ostatnio bardzo lubię przygotowywać takie proste ciasta, takie do wykonania w kilka chwil. Ciasto kruche wzbogaciłam o skórkę cytrynową i to był dobry pomysł. Upieczcie i Wy takie ciasto. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 2 jajka 20 dag masła 82 % ( ewentual... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...