Przepis na : śniadanie
Pyszna i aromatyczna jajecznica. Idealna na śniadanie lub kolację. Usmażona na prawdziwym maśle i z dodatkiem mleka. Po mimo tego, że lubię dobrze wysmażoną wyszła puszysta. Pachnąca koperkiem i szczypiorkiem. Podana na chrupiących waflach ryżowych. Prosto i pysznie. Polecam :) Potrzebujemy: 4 jajka 1 łyżka masła 82 % sól do smaku pieprz kolorowy mielony do smaku 2 łyżki mleka szczypiorek siekany według uznania koperek siekany według uznania kilka wafli ryżowych od Kupiec Wykonanie pysznej jajecznicy: 1. Jajka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...