Drożdżowe rogaliki na śmietance kremówce z powidłem

Drożdżowe rogaliki na śmietance kremówce z powidłem

Drożdżowe rogaliki na śmietance kremówce z powidłem

Upiekłam niezwykle pyszne rogaliki. Idealne na słodkie śniadanie, podwieczorek czy poczęstunek. Można je zabrać do pracy, do szkoły i na piknik. Długo zachowują świeżość. Bardzo lubię wypiekać drożdżowe na słodkiej śmietance kremówce. Kto ma ochotę to polecam. Słodkich wypieków.     Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki cukru pół szklanki ciepłej śmietanki kremówki  30% pół szklanki ciepłego mleka  2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 4 szklanki mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.