Po smażeniu pączków zawsze zostają mi białka. Szkoda mi ich wyrzucać, więc najczęściej piekę z nich ciasto z białek. Ciasto jest bardzo wilgotne, ale nie zapychające, takie w sam raz. Do ciasta dodałam suszone morele. I to był bardzo dobry pomysł. Uwielbiam takie ciasto z filiżanką kawy. Polecam Wam na podwieczorek. Potrzebujemy: Na ciasto: 6 białek 1 niepełna szklanka cukru 2 cukry waniliowe 25 dag masła lub margaryny 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki tortowej 2 łyże... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...