Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem

Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem

Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem

Jeżeli ktoś nie lubi szpinaku lub po prostu akurat go nie ma to tartę można zrobić bez szpinaku, jednak należy wtedy dodać więcej jajek 6-7. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/4 paczki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka śmietany 1 ząbek czosnku 30 dkg boczku wędzonego 1 czerwona cebula (może też być zwykła) 4 jajka 1/2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 150 g sera żółtego sól, pieprz szczypiorek wg. uznania Wykonanie: Boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.