Przepis na : kolacja
Lawasz – cienki ormiański chlebek przypominający tortillę. Idealnie sprawdzi się na imprezę lub jako szybka przekąska. Tradycyjny lawasz jest wypiekany w tonirze – glinianym piecu o stożkowatym kształcie, zagłębionym w podłodze. Pochodzi z Zakaukazia i Wyżyny Armeńskiej, znany także w Iranie, Gruzji, Azerbejdżanie, na Krymie, w niektórych rejonach Turcji, Libanie i Syrii. Lawasz podawany jest praktycznie do każdego posiłku. Podobnie jak z tortillą, zawija się w niego kawałki mięsa, ser i warzywa. W 2014 r...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...