Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą

Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą

Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą

Przepis na : śniadanie

Składniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy – garść jarmużu – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – szczypiorek – 1-2 łyżki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wrzucamy czosnek pokrojony lub przeciśnię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.