Przepis na : deser
Składniki /średnica 24 cm: – 1 kg zmielonego twarogu może być z wiaderka – 200 g masła – 6 jajek – 150 g cukru – 1 cukier waniliowy – 1 laska wanilii – 2 budynie waniliowe – 1 łyżka kaszy manny – 1 łyżka skórki z cytryny – 450 g mrożonych wiśni bez pestek lub świeżych – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wiśnie rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych myjemy i drylujemy. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...