Przepis na : deser
Składniki: -120 g mąki pszennej -100 g zmielonych migdałów – 200 g masła – 4 jajka – 150 g cukru – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – cukier wanilinowy – 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów polewa – 80 ml śmietanki 30% – łyżka soku pomarańczowego lib likieru pomarańczowego – 150 g białej czekolady – do posypania płatki migdałów Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło przełożyć do miski, dodać cukier, cukier wani... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...