Jesienna rapsodia

Jesienna rapsodia

Jesienna rapsodia

Ciasto to zachwyca intensywnymi kolorami, a przede wszystkim smakiem. Piękny, żółty k olor to oczywiście zasługa puree z dyni hokkaido, która też nadaje wilgoci. Niewielki dodatek cynamonu sprawia, że ciasto jest aromatyczne i idealnie pasuje do owocowej warstwy jabłkowej. Lekkości i delikatności nadaje śmietankowa pianka i skruszona część ciasta dyniowego. Polecam, jeśli ktoś chce zachwycić gości :) CIASTO DYNIOWE: 250g puree z dyni hokkaido 3 jajka 1 szklanka cukru trzcinowego 2 łyżki cukru z prawdziwą wan... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, pieczenie, dynia, ciastka kremówki, krem, cynamon, puree, babki, ciasto ucierane , słodkie, ciasta z kremami, ciasto z kremem, galaretka, jajko, warzywa, ciasto z masa, ciasta z masa, puree dyniowe, lekkie ciasto, ciasto pianka, jabłka prażone, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta z jabłkami, ciasto owocowe, ciasto z galaretka, krem z dyni, szybka kremówka, szybki ciasto

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.