Połączenie wiśni i czekolady nie może się nie udać, więc dziś zapraszam na takie pyszne muffinki. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, więc robi się je bardzo szybko. Ciasto wykonałam z mąki pełnoziarnistej, zamiast cukru użyłam ksylitolu. Muffinki wyszły mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe :) Składniki (ok 12 sztuk): 400 g wiśni (świeżych lub mrożonych) 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 150 ml mleka 2 jajka 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki ksylitolu 3 ł... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...