Przepis na : śniadanie
Dziś znów owsianka kokosowa, tym razem jednak w troszkę innej wersji. Użyłam nasion chia dlatego z wyglądu bardziej przypomina pudding niż owsiankę. Zjadłam ją w wersji na ciepło, bo zdecydowanie taką się bardziej najadam, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść taką owsiankę na zimno, zwłaszcza jak za oknem coraz cieplej, a wiosną i latem takie szybkie zimne śniadania to zawsze dobry pomysł. Można również sobie taką miseczkę przygotować na pożywny deser :) Składniki: 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki nasio... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...