UDZIEC JAGNIĘCY W TOWARZYSTWIE ZE SZPARAGAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY

UDZIEC JAGNIĘCY W TOWARZYSTWIE ZE SZPARAGAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY

UDZIEC JAGNIĘCY W TOWARZYSTWIE ZE SZPARAGAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY

SKŁADNIKI Udziec jagnięcy zamarynowałam na 48 godz. Marynata Do miski wlałam ok 1/4 szklanki białego wina wsypałam 1 płaską łyżkę soli, utarłam ok 3 cm imbiru, przecisnęłam 4 ząbki czosnku, 1 małą łyzeczkę chili, 1 rozgniecioną łyżeczkę gorczycy, 3 łyżki jogurtu. Po wymieszaniu marynaty natrzeć dokładnie mięso i wstawić do lodówki. Dokładnie przykryć. Po 48 godzinach wstawiłam udźca do nagrzanego do 220st piekarnika z termo-obiegiem i opiekłam z dwóch stron. Następnie zmniejszyłam temperaturę do 170st i przykryłam. Mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.