1 zielony ogórek 2 ząbki czosnku Duża cebula 3 mięsiste pomidory Czerwona papryka 6 łyżek octu winnego 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia Pół szklanki passaty pomidorowej 3/4 l wody 2 kromki bułki pszennej Sól i pieprz do smaku Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Kromki bułki bez skorki namoczyć w occie. Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić w kostkę, a następnie zmiksować w blenderze razem z bułką. Tradycyjnie warzywa były przecierane przez metalowe sito! Do masy dodać wodę, oliwę, passatę i wszystko dokładnie ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!