Lazania (lasagne) z kiszoną kapustą i grzybami

Lazania (lasagne) z kiszoną kapustą i grzybami

Lazania (lasagne) z kiszoną kapustą i grzybami

Lazania, danie rodem z Włoch, przygotowane na bazie makaronu o tej samej nazwie. Szerokie, prostokatne płaty makaronu przełożone warstwowo farszem i zapieczone pod sosem beszamelowym. Zawsze podawane na gorąco. Dla mnie po prostu pyszna zapiekanka. Prezentuje się o niebo lepiej niż tradycyjny makaron wymieszany z podobnymi składnikami i smakuje wykwintniej. Zapraszam dzisiaj na fusion kuchni włoskiej i polskiej, ponieważ farsz mojej zapiekanki stanowi kapusta kiszona i suszone grzyby. Po prostu pycha! Składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.