O przewadze domowego chrzanu nie muszę nikogo przekonywać. Jest pyszny i bajecznie prosty do przygotowania. Ten biały korzeń kupisz za niewielkie pieniądze, warto się z nim zaprzyjaźnić szczególnie teraz, bo to naturalny antybiotyk. Ma silne działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe, dlatego szczególnie teraz powinien znaleźć się w naszej diecie, bo wzmacnia odporność organizmu. Nie kupuję chrzanu, mam własny w ogrodzie. W tym roku z powodu suszy niezbyt obrodził, ale jest i trzeba go zagospodarować.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...