Bakłażan zapiekany z kaszą krakowską i boczkiem

Bakłażan zapiekany z kaszą krakowską i boczkiem

Bakłażan zapiekany z kaszą krakowską i boczkiem

Baklazan zapiekany "po polsku",poniewaz uzylam do zapiekania drobnej krakowskiej kaszy jeczmiennej i boczku.Zostala mi ugotowana torebka kaszy z poprzedniego dnia,a maz dorzucil po mysl z boczkiem.Wyszlo smacznie.Skladniki:2 baklazany1 torebka ugotowanej kaszki krakowskiej150 g boczku surowego10-12 czarnych oliwek1/2 papryczki chilli1 jajkodowolne ziola-u mnie oregano i tymianekpieprzewentualnie sol1 cebula 1 zabek czosnku1 lyzka masla gheeser mozarella lub parmezanWykonanie: baklazany przekroj na pol.Miazsz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.