Zakwas do pieczenia chleba

Zakwas do pieczenia chleba

Zakwas do pieczenia chleba

Zakwas do pieczenia chleba Zakwas do pieczenia chleba jest jak dziecko, trzeba go karmić, dbać aby mu było ciepło w czasie wyrastania no i go nie udusić – nie należy naczynia z zakwasem szczelnie zamykać. W zamian za takie dobre traktowanie odwdzięczy nam się wspaniałym chlebem. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania zakwasu żytniego: mąka żytnia typ 2000 lub 720, letnia przegotowana woda. Sposób przygotowania zakwasu: Do szklanego lub kamionkowego naczynia litrowego wsypuję 50g maki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj Się Kto Może

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.