Przygoda dobiega końca… Każdy z nas ma to z tyłu głowy, jednak wszyscy do końca wyjazdu mamy zamiar spożytkować ostatnie dni jak najlepiej. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest to jeden z najpiękniejszych okresów w moim życiu, oprócz codziennego zażywania kąpieli słonecznych na wyjeździe miałem okazję zgłębić wiele tajników kuchni hiszpańskiej, poznać wielu wspaniałych ludzi zarówno z Hiszpanii jak i moich towarzyszy podróży, którzy okazali się wspaniałymi ludźmi dzięki czemu ten czas był jeszcze... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.