Mewy latają po niebieskim niebie Wśród szumu fal gaworzą do siebie Że walenckie stoły zdobi paella kolorowa A na deser flan i polewa karmelowa Niezbędna jest też sangria lub tinto de verano Lub owoce morza złowione wczoraj rano Ośmiornice, ostrygi i kalmary Krewetki, scyzoryki a nawet homary. Znajdziesz tutaj palmy i drzewa z pomarańczą A na ulicach ludzie salsę tańczą. W marcu jest Las Fallas czyli święto ognia Wybuchy i strzały słychać tutaj co dnia Kolorowe stroje i prześmiewcze figury Czasem tak wysokie j... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.