Czwartego dnia naszego pobytu w Walencji, stwierdziliśmy, że pora wybrać się na plażę. Po zajęciach z Marią Jose, około godziny 22, wybraliśmy się na plażę. Gdy dotarliśmy na miejsce, naszym oczom ukazało się piękne morze. O północy, gdy księżyc był już bardzo wysoko, woda zaczęła pięknie świecić – ten widok zapierał dech w piersiach. Posiedzieliśmy jeszcze chwilę i wróciliśmy do mieszkania. W pierwszą wolną niedzielę naszego pobytu wybraliśmy się na plażę. Okazało się, że było mnóstwo ludzi – kobie... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.