Najprostsze ciasto dyniowe które w kilka chwil przygotujemy (o ile mamy już puree z dyni gotowe ;) i które jest wilgotne i aromatyczne. Polecam ;) Składniki na tortownicę 18 cm: 150 g maki pszennej (dałam pół na pół z orkiszową) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szkl puree z dyni 1 łyżka kwaśnej śmietany np. 18% 2 jajka kl M 80 ml oleju 1/2 szkl cukru trzcinowego lub zwykłego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Wszystkie składniki powinny być w temperatur... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...