śledzie matiasy (solone) ok 4 filety 1 cebula ziele angielskie listek laurowy 1 łyżka octu mleko śmietana 12% lub 18% szczypta cukru sól pieprz koperek Śledzie należy wymoczyć by nie były słone. Cebulę kroimy w półtalarki wkładamy do garnka z przyprawami, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok 10 min. Studzimy, dodajemy ocet, cukier do smaku, sól pieprz. Wkładamy kilka łyżek śmietany , pokrojone śledzie i rozrzedzamy mlekiem by zupa nie była zbyt gęsta . Zupę schładzamy... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...