Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią

Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią

Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią

Przepis na : obiad

1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 2 żółtka 125 g masła sól 1 łyżeczka cukru nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko pół szkl mleka sól pieprz szczypta oregano 1 cukinia kilka suszonych pomidorów z oliwy Zagniatamy ciasto i wyklejamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i podpiekamy. Cukinię kroimy cieniutko przy pomocy obieraczki wzdłuż. Produkty na nadzienie wkładamy do kubka blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie układamy pokrojoną cukinię i zalewamy masą serowo, jajeczną. U... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.