Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Zupa, której smak pamiętam z dzieciństwa. Jak byłam mała wychodziłam z mamą na spacer i zbierałyśmy szczaw na zupę, pamiętam, że uwielbiałam zajadać surowe listki.  Składniki: 2,5l zimnej wody 300g łopatki z kością 280g szczawiu ze słoiczka 2 marchewki 4 ziemniaki 4 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki koperku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 listek laurowy 1 ziarenko ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku Mięso zalewamy zimną wodą, gotujemy, zbieramy szumowiny – jeśli jest ich dużo to wylewamy wodę, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.