Klopsy w sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym

Klopsy w sosie pieczarkowym... Aromatyczne, miękkie pulpety. W zawiesistym sosie pieczarkowym. Pyszna odmiana zwykłego mielonego. Smacznego! Składniki: Klopsy: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe); 200 g pieczarek; 5 czubatych łyżek bułki tartej; 1 średnia cebula; 2 jaja; 1/4 szklanki zimnej wody; Sól; Pieprz; Mąka pszenna do obtoczenia pulpetów; Olej do smażenia. Sos: 300 g pieczarek; 1 średnia cebula; 1 łyżka masła; 1 łyżka mąki pszennej + 100 ml zimnej wody; 600 ml bulionu (u mnie 600 ml wrzątku + 1 kos... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, sosy, pieczarki, cebula, mięso, klopsy, tarta, sos pieczarkowy, jajko, mięso mielone, pulpety, drobiowe, kotlet, bułki, kotlety, kopytka, pieczarki w sosie, kotlety mielone, kasza, surówka, ziemniaki, mielone pieczarki, kotlet mielony z pieczarkami, kotlety mielone pieczarkami, wieprzowina, bułka pszenna, sos mięsny, kotlety drobiowe, kotlety drobiowe w kostkę, mięso duszone

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.